miércoles, 10 de diciembre de 2014

Organització dels insectes

Qui havia de dir que el tema dels grills fos tant apassionant!
En un principi, no teniem molt clar el fet d'estudiar els grills, ja que no consideràvem que podèssin arribar a ésser tant interessants per els infants.
Seguint el seu dia a dia, hem vist la mort d’uns quants d’ells. Per tant, hem arribat a la conclusió que la nostra actuació envers aquests insectes no ha estat la correcta, ens preguntem: ha estat adient el menjar? Necessiten foscor o claror? És correcta la col·locació de les oueres?... 

Seguidament hem volgut centrar la visió en el següent aspecte: com s'organitzen els grills a l'hora de conviure?

A partir d’aquí podríem comparar els grills amb un altre ésser viu que puguin conèixer els alumnes.
Sseria ideal iniciar un diàleg entre mestre i alumnes amb les qüestions següent: com s’organitzen els grills? Perquè és d’aquesta manera i no d’una altra? Què fa que sigui així? Hi ha altres insectes que puguin tenir una organització similar o igual?
La darrera pregunta pot donar molt de joc, ja que les respostes poden ser varies.
Per exemple, podem comparar els grills amb les abelles i preguntar si saben com s’organitzen les abelles, quines tasques tenen i el tipus que n’hi ha.


Poden sorgir diferents respostes, totes interessants i cap és errònia. Se’ls hauria de fer adonar del que han dit i així, ser capaços de respondre a les seves inquietuds, entendre els seus propis coneixements, relacionar-los amb els nous i formar els seus propis esquemes.


No hay comentarios:

Publicar un comentario